De schietvereniging vind zijn oorsprong in 1969 in café Vonk onder de naam Strijdlust. Er werd in die tijd alleen met luchtwapens geschoten. Nadat het te druk werd bij café Vonk werd er uitgekeken naar een nieuwe locatie.
Bij café Strik aan de Beuningsesteeg in Wijchen werd, na een sublieme motivatie bij de gemeente door de toenmalige voorzitter A. Hermans, een vergunning verleend voor een nieuw te bouwen schietbaan. Met behulp van vrijwilligers werd in 1987 de schietbaan gebouwd. De schietvereniging sloot zich aan bij de KNSA onder de naam sv Strijdlust87.

Op donderdag 28 augustus 2008 werd op deze locatie het laatste schot gelost. Na ruim 20 jaar werd het pand gesloopt.  In samenwerking met de gemeente Wijchen werd een nieuwe locatie voor onze schietbaan gevonden: de kelder van de sporthal aan de Suikerbergseweg 2 in Wijchen.

Deze locatie straalt gezelligheid uit, iedereen is welkom. Vanuit het ontspanningsgedeelte met een bar en zitjes kun je, gescheiden door een glazen wand, direct op de schietbaan kijken. Veiligheid staat voorop bij de vereniging. Bij SV Strijdlust87 wordt er voornamelijk geschoten met vuurwapens. De professionele schietbaan zelf is 25 meter. Alle banen zijn uitgerust met de modernste middelen om het schieten zo aangenaam mogelijk te maken. Er wordt zowel liggend als staand geschoten.

Bij sv Strijdlust87 is schieten zeker niet alleen een mannensport, wij hebben ook veel vrouwelijke leden.
Momenteel heeft de vereniging ongeveer 180 leden en het ledenaantal is gestaag groeiende.  Sv Strijdlust87 is een gezonde vereniging die ook erg veel doet voor nieuwe leden, waaronder speciale instructie avonden.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar de schietsport kunnen zich aanmelden via de website voor het volgen van een instructie waarbij vrijblijvend uitleg wordt gegeven over het hanteren en gebruiken van vuurwapens en de daarbij behorende veiligheid op vijf aansluitende maandagavonden.