Ben je geïnteresseerd in een sportactiviteit waar vaardigheid en precisie een belangrijk item is, dan is schietsport wellicht iets voor jou. Vanaf 18 jaar kun je je aanmelden voor de instructielessen bij onze vereniging. Deze lessen zijn een vereiste voor aanmelding voor het lidmaatschap bij sv Strijdlust87. De lessen worden gegeven op vijf maandagen startend in de oneven maanden.

VOG voor schietverenigingen

Bij de 2e instructieles dien je een recente VOG voor schietverenigingen (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te vragen en € 25,00  te voldoen. Voor een al gedeeltelijke ingevulde aanvraag voor het VOG kan je het VOG aanvraagformulier downloaden). Je kan de VOG ook digitaal aanvragen via https://www.aanvragenvog.nl/functie/schietsport/. Onze ervaring is dat het digitaal aanvragen sneller is en je hebt de VOG dan meestal binnen enkele dagen in huis.

Voor meer informatie over schietsport in Nederland verwijzen wij je naar de website van de KNSA.

Kosten lidmaatschap

Contributie    s.v. Strijdlust ’87, € 120,00 per jaar.
Inschrijfgeld  s.v. Strijdlust ’87, € 10,00 eenmalig.

Contributie   KNSA € 22,00 per jaar, van 18 t/m 20 jaar
Contributie   KNSA € 42,50 per jaar, vanaf 21 jaar (hoofdlid)
Inschrijfgeld KNSA € 42,50 eenmalig vanaf 21 jaar (alleen hoofdlid)

De contributie voor de KNSA is verplicht. Je ontvangt dan gratis ‘De Schietsport’ en bent WA verzekerd tijdens het schieten.

Heb je aantoonbare vuurwapenervaring? Dan kan je een proefschieting aanvragen en als de instructeur jouw vuurwapenkennis voldoende vindt kan je meteen lid worden zonder de instructielessen te hoeven volgen. Voor een snelle aanmelding neem dan het volgende mee als je naar je proefschieting gaat:

 • Je schietboekje of aantoonbaar bewijs waarmee je kan laten zien dat je al ervaring bezit in het gebruik van vuurwapens.
 • Een ingevulde aanvraagformulier voor lidmaatschap.
 • Als je nog geen KNSA licentie bezit of als je er 1 bezit maar deze is langer dan 6 maanden geleden verlopen:
  • 2 recente pasfoto’s.
  • Een VOG voor schietverenigingen, zie hierboven voor de links.
 • Als je een geldige KNSA licentie bezit of deze is niet langer dan 6 maanden geleden verlopen:
  • 1 recente pasfoto.
  • Je KNSA lidmaatschapspas. Wij kunnen je licentie overnemen (optioneel als je al lid bent en blijft van een andere schietvereniging).

Aanmelden

Meldt je aan door ons aanmeldingsformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wij hebben op dit moment een wachtlijst voor de instructielessen (gemiddeld 12 maanden). Door je telefoonnummer mee te sturen kunnen wij contact met je opnemen mocht er bijvoorbeeld vlak voor de start van een groep iemand uitvallen (waardoor je misschien eerder kunt starten met jouw instructielessen).