Een van de meest beoefende pistool disciplines is Meesterkaart welke zowel met klein- als groot kaliber handvuurwapens wordt beoefend.

De Meesterkaart disciplines zijn bij uitstek geschikt voor de beginnende schutter die zich wil bekwamen in het precisie schieten met pistool en / of revolver. Meesterkaart is een statische discipline welke zich goed leent voor het aanleren van basisvaardigheden en technieken. Ademhaling, lichaamshouding, trekkertechniek, ‘sight picture’, allemaal onderdelen die je als schutter onder de knie moet zien te krijgen wil je goede resultaten behalen.

Reglementen Meesterkaart

Kleinkaliber revolver en -pistolen zijn meerschots wapens geschikt voor .22LR (5.6 mm) randvuurmunitie. De toegestane richtmiddelen zijn keep/korrel, optische richtmiddelen zijn niet toegestaan.

Het wapen moet passen in een rechthoekige doos met inwendige afmetingen van 300 x 150 x 50 mm.

Het maximale (ongeladen) gewicht is 1400 gram en de minimum trekkerdruk is 1000 gram.

Per serie worden maximaal 5 patronen geladen. De internationale wedstrijdschijf voor pistool is uitgevoerd met ringen van 10 tot 1.

De diameter van de 10-ring is 50 mm en die van de 1-ring 500 mm. De diameter van de zwarte roos is 200 mm. De schiethouding is vrijstaand en het wapen wordt met 1 hand vastgehouden. De afstand tot de schijf is 10, 12 of 25 meter.