Welkom

SV Strijdlust87 heet alle belangstellenden in de schietsport welkom om kennis te komen maken. Onze accommodatie bevind zich in de kelder van het gebouw van de Suikerberg in Woezik. Na de hoofdingang in gelopen te zijn neemt u de tweede deur aan uw linkerhand. U gaat de trap af of gebruikt de aanwezige lift en komt dan onze gezellig kantine binnen. Onder het genot van een drankje kunt u door de glazen ruit de beoefenaars van de schietsport aan het werk zien. Op onze professionele geautomatiseerde 25 meter baan is het mogelijk om met zowel lucht- als met vuurwapens te schieten. Tevens kunt u gebruik maken van de 100 meter schietbaan in Gennep. Als u ons komt bezoeken vragen wij u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, uw paspoort of ID kaart. Deze mag niet verlopen zijn.

Er worden regelmatig instructieavonden georganiseerd. Als u de button “Agenda” aanklikt ziet u wanneer deze avonden gegeven worden. Op deze avonden wordt u uitgelegd wat u moet doen om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap. Ook krijgt u uitleg welke wapens SV Strijdlust’87 in haar bezit heeft en hoe hiermee dient te worden omgegaan. U kunt begrijpen dat veiligheid voorop staat in de schietsport.

Op de 1e instructieavond gaat u al met een vuurwapen schieten. Dit is bij het eerste bezoek aan de instructieavond voor rekening van de vereniging. Voor leden is het gebruik van een verenigingswapen en gehoorbescherming gratis.  Als beginnend lid schiet men eerst met .22 (klein kaliber)

Sportschieten is een sport voor perfectionisten. Een erkende olympische sport zelfs. Een sport die van recreatief tot topsport beoefend kan worden. Kortom, een sport voor iedereen. In Nederland wordt de schietsport door bijna 42.000 schutters beoefend. De sport kan zowel door jong als oud worden beoefend, al wordt vaak voor het schieten met vuurwapens gewacht tot de volwassen leeftijd bereikt is.

Om goede resultaten te behalen bij het schieten, moet je beschikken over een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Daarnaast zit de uitdaging in het feit dat deze eigenschappen keer op keer aangewend moeten worden om telkens weer een perfect schot af te geven. Wedstrijd series bestaan vaak uit enkele tientallen schoten.

In de statische schietsport wordt geschoten op papieren doelen (de roos), die verschillende ringen heeft. De binnenste ring is het kleinst en geeft het hoogste aantal punten. Deze vorm van schietsport kan worden beoefend met klein- of groot- kaliber wapens, geweren, pistolen en revolvers, in zowel staande, liggende of geknielde positie. Elk met hun eigen discipline en regels. Op de website van de KNSA, Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, is alles te vinden over schietsport in Nederland.
https://www.knsa.nl

Belangrijk om tot lidmaatschap te komen is

Tijdlijn van een schutter bij SV Strijdlust 87:

Clubintroductie
Introductieavond
1 lesblok met daarin 5 lessen (pistool)
Binnen deze 5 lessen kan het potentiële lid aangeven of het lidmaatschap bij SV Strijdlust 87 definitief aangevraagd wordt. Dit kan al na de eerste les.

Denk hierbij wel aan:
VOG aanvraag (Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen); deze aanvraag via uw Gemeente duurt in de regel circa 2 weken.
Na ontvangst van het VOG (bezwaarvrij) wordt het originele VOG ingeleverd bij SV Strijdlust87
Het aanvraag formulier voor lidmaatschap wordt ingevuld. hierbij zijn 2 pasfoto’s benodigd.
Na betaling van de lidmaatschapskosten worden alle noodzakelijke documenten door SV Strijdlust 87 aangeleverd bij de KNSA.
Er wordt een KNSA-lidmaatschap voor u aangevraagd.
Bij ontvangst van de KNSA pas wordt je 6 maanden aspirantlid.
De cursist ontvangt daarnaast een verenigingsbadge.
Na nogmaals 6 maanden als aspirantlid van de vereniging wordt je lid.
Na minimaal een jaar volledig lidmaatschap (en na minimaal 18 maanden KNSA lidmaatschap) is het voor een lid toegestaan een eigen wapen aan te schaffen.
Het wapen dient te voldoen aan de eisen van de KNSA.
Luchtwapens zijn een uitzondering voor de KNSA regels.

​Aanvraag VOG:
– U bent in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
– U krijgt van SV Strijdlust87 een inschrijfformulier dat u dient in te vullen en te retourneren aan SV Strijdlust’87.
– Dit formulier, dat zowel door uzelf als door SV Strijdlust87 ingevuld dient te worden, levert u in bij uw gemeente. U dient hiervoor zelf een afspraak te maken bij uw Gemeente.

Hou er rekening mee dat de Gemeente kosten voor het afgeven van een VOG kosten in rekening brengt.