Welkom

Graag heet sv.Strijdlust’87 belangstellenden welkom om kennis te komen maken met de schietsport. Op onze locatie in het gebouw van de Suikerberg in de Woezik hebben wij in de kelder onze accommodatie. Na de hoofdingang in gelopen te zijn neemt u de tweede deur aan uw linkerhand. U gaat de trap af of gebruikt de aanwezige lift en komt in ons gezellig kantine binnen. Onder het genot van een drankje kunt u door de glazen ruit de beoefenaars van de schietsport aan het werk zien. Op onze professionele geautomatiseerde 25 meter baan is het mogelijk om met zowel lucht als met vuurwapens te schieten. Tevens kunt u gebruik maken van de 100 meter schietbaan in Gennep. Als u ons komt bezoeken vragen wij u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, uw paspoort of ID kaart, deze mag niet verlopen zijn.

Er worden regelmatig instructieavonden georganiseerd. Als u de button “Agenda” aanklikt ziet u wanneer deze avonden gegeven worden. Op deze avonden wordt u uitgelegd wat u moet doen om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap. Ook krijgt u uitleg welke wapens s.v.Strijdlust’87 in haar bezit heeft en hoe hiermee dient te worden omgegaan. U kunt begrijpen dat veiligheid voorop staat in de schietsport.

Op de 1e instructieavond gaat u al met een vuurwapen schieten. Dit is bij het eerste bezoek aan de instructieavond voor rekening van de vereniging. Voor leden is het gebruik van een verenigingswapen en gehoorbescherming gratis. De schietkaarten en kogels zijn voor uw rekening. Als beginnend lid schiet men eerst met .22. (klein kaliber)

Sportschieten is een sport voor perfectionisten. Een erkende olympische sport zelfs. Een sport die op alle niveau’s beoefend kan worden van recreatief tot topsport. Kortom, een sport voor iedereen. In Nederland wordt de schietsport door bijna 42.000 schutters beoefend. De sport kan zowel door jong als oud beoefend worden, al wordt vaak voor het schieten met vuurwapens gewacht tot de volwassen leeftijd bereikt is.

Om goede resultaten te behalen bij het schieten, moet je beschikken over een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Daarnaast zit de uitdaging in het feit dat deze eigenschappen keer op keer aangewend moeten worden om telkens weer een perfect schot af te geven. Wedstrijd series bestaan vaak uit enkele tientallen schoten.

In de statische schietsport wordt geschoten op papieren doelen (de roos) welke verschillende ringen heeft. De binnenste ring geeft het hoogste aantal punten maar is tevens het kleinst. Deze vorm van schietsport kan zowel beoefend worden met klein- of groot-kaliber wapens, geweren pistolen en revolvers, in zowel staande, liggende of geknielde positie. Elk met hun eigen discipline en regels.Op de website van de KNSA, Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, is alles te vinden over schietsport in Nederland.
https://www.knsa.nl

Belangrijk om tot lidmaatschap te komen is

Tijdlijn van een schutter bij Strijdlust 87:

Clubintroductie
Introductieavond
1 lesblok met daarin 4 lessen (pistool)
Binnen de 4 lessen wordt gekozen of de geintreseerde lid wilt worden.
Dit kan vanaf de eerste les.
Denk hierbij aan:
VOG aanvraag ( duurt +/- 2 weken) aanvraagformulier-vog-2020
Na ontvangst van VOG wordt het orgineel ingeleverd bij de Club
Aanvraag formulier voor lidmaatschap wordt ingevuld
Hierbij worden 2 pasfoto’s ingeleverd.
Na betaling van de kosten van het lidmaatschap wordt bovenstaande ingeleverd door de club bij de KNSA
Er wordt een lidmaatschap voor u aangevraagd.
Bij ontvangst van de KNSA pas wordt je 6 maanden aspirant.
De cursist ontvangt daarnaast een verenigingsbadge.
Na nogmaals 6 maanden als aspirantlid van de vereniging wordt je lid.
Na een jaar volledig lidmaatschap (bij 18 maanden KNSA lid) kan het lid een eigen wapen aanschaffen.
Hierbij moet het wapen voldoen aan de eisen van de KNSA.
Hierbij zijn luchtwapens een uitzondering


– U bent in het bezit van een geldig legitimatiebewijs.
– U krijgt van s.v.Strijdlust’87 een inschrijfformulier wat u dient in te vullen en te retourneren aan s.v.Strijdlust’87.
– Het verkrijgen van een VOG-np verklaring, Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen. Hier vindt u een link om dit formulier te downloaden, VOG-NP.
Dit formulier, wat door uzelf en door s.v.Strijdlust’87 ingevuld dient worden, levert u in bij uw gemeente. Houd er rekening mee dat de gemeente kosten voor in rekening brengt.